
Panna Zuzanna w kuchni... antyrakowej (http://pannazuzanna.wordpress.com/)
O tym, jak podstępną i bolesną chorobą jest rak, wie chyba każdy. Każdy też, mając świadomość wciąż olbrzymiej umieralności na nowotwory, pragnie z całej siły ustrzec się przed nimi. A można próbować na różne sposoby: prowadząc zdrowy tryb życia, stosując odpowiednią profilaktykę w postaci zdrowej diety. Ogólnie i w skrócie mówiąc, dbając o swoje zdrowie.
By jednak móc odpowiednio zatroszczyć się o swoje zdrowie, potrzebna jest solidna wiedza na temat wroga! A zdobyć ją można między innymi czytając i stosując się do wskazówek zawartych w książce „Kuchnia antyrakowa”. Niestety, nawet stosowanie się do wszystkich wskazówek zawartych w tej i innych tego typu poradnikach nie gwarantuje nikomu, że cieszyć się będzie zdrowiem. Wiara w ustrzeżenie się przed chorobą dzięki profilaktyce żywieniowej pozostawałaby wyłącznie pobożnym życzeniem. Pomimo to, zachęcam do sięgnięcia po książkę i zapoznanie się z wykładem dr Chantal Tse, bo wiedza jeszcze nikomu nie zaszkodziła, a wręcz może mieć zbawienny wpływ na nasze życie. Bo choć nie ma możliwości, by całkowicie wyeliminować ryzyko zapadnięcia na chorobę nowotworową, istnieje jednak możliwość zmniejszenia ryzyka. A to już niezwykle dużo.
By jednak móc odpowiednio zatroszczyć się o swoje zdrowie, potrzebna jest solidna wiedza na temat wroga! A zdobyć ją można między innymi czytając i stosując się do wskazówek zawartych w książce „Kuchnia antyrakowa”. Niestety, nawet stosowanie się do wszystkich wskazówek zawartych w tej i innych tego typu poradnikach nie gwarantuje nikomu, że cieszyć się będzie zdrowiem. Wiara w ustrzeżenie się przed chorobą dzięki profilaktyce żywieniowej pozostawałaby wyłącznie pobożnym życzeniem. Pomimo to, zachęcam do sięgnięcia po książkę i zapoznanie się z wykładem dr Chantal Tse, bo wiedza jeszcze nikomu nie zaszkodziła, a wręcz może mieć zbawienny wpływ na nasze życie. Bo choć nie ma możliwości, by całkowicie wyeliminować ryzyko zapadnięcia na chorobę nowotworową, istnieje jednak możliwość zmniejszenia ryzyka. A to już niezwykle dużo.
Chcecie wiedzieć, które przepisy najbardziej spodobały się recenzentce? Zajrzyjcie na bloga: http://pannazuzanna.wordpress.com/
Inne recenzje pozycji Kuchnia antyrakowa

Coś dla miłośników dobrej kuchni (Granice.pl)
Jeśli ktoś szuka przepisów prostych, nieskomplikowanych, ta książka jest właśnie dla niego. Jeśli jesteś osobą wybredną, lubiącą eksperymenty w kuchni - ta książka również jest dla Ciebie. Kuchnia antyrakowa jest bowiem ogromnie różnorodna. Jest tu i klasyka, i prostota, są też ... więcej

Coś dla miłośników dobrej kuchni (Granice.pl)
Jeśli ktoś szuka przepisów prostych, nieskomplikowanych, ta książka jest właśnie dla niego. Jeśli jesteś osobą wybredną, lubiącą eksperymenty w kuchni - ta książka również jest dla Ciebie. Kuchnia antyrakowa jest bowiem ogromnie różnorodna. Jest tu i klasyka, i prostota, są też ... więcej

Gotować smacznie i zdrowo (http://urodaizdrowie.pl/)
Wszelkiego rodzaju nowotwory to już choroba cywilizacyjna. Stąd zwiększone zainteresowanie metodami zapobiegania rakowi. Odpowiedzią na nie jest m.in. prezentowana książka. Jej autorka uświadamia nam związek między sposobem odżywiania się a ryzykiem zapadnięcia na chorobę nowotworową. ... więcej

Jesteś tym, co jesz (http://niebojesieukulturalnienia.blogspot.com/)
"Kuchnia antyrakowa" nie jest raczej typową książką kucharską. Przepisy są dość proste, brakuje zdjęć potraw - jestem wzrokowcem, nic na to nie poradzę, że chciałabym zobaczyć jak poszczególne dania się prezentują. Szczególnie te, które składają się z dość egzotycznych, nieznanych ... więcej

Nie taki diabeł straszny, czyli oswajanie kuchni antyrakowej (http://ktoczytazyjepodwojnie.blogspot.com/)
237 przepisów na przystawki, sałatki, zupy, kisze i tarty, dania mięsne, ryby, warzywa oraz desery dają szeroki wachlarz możliwości. Proponowana kuchnia jest zarazem tradycyjna i nowoczesna, prosta i bardziej zaawansowana, jednym słowem – każdy znajdzie coś dla siebie.

Apetyczna recenzja "Kuchni antyrakowej" - www.miqaisonfire.wordpress.com
Uważam, że „Kuchnia antyrakowa” to jedyna taka pozycja na polskim rynku, która porusza problematykę nowotworów, podaje świetne rozwiązania, które może zastosować każdy by zmniejszyć prawdopodobieństwo zachorowania oraz zawiera masę wspaniałych przepisów na naprawdę pyszne dania. ... więcej

O zdrowej kuchni w serwisie Zdronet.pl
Idea, że wyżywienie mogłoby się wiązać z występowaniem raka nie jest nowa. Od blisko czterdziestu lat trwają badania nad określeniem wpływu żywienia na rozwój nowotworu. W lutym 2009 wydano konsensus w sprawie zależności między żywieniem a nowotworem : www.e-cancer.fr – żywienie ... więcej

"KUchnia antyrakowa" męskim okiem - www.bobyy.pl
Uważam że, książka skierowana jest do osób, które chciałyby zaczerpnąć wiedzę jak zapobiegać powstawaniu nowotwórów, poznać dość ciekawe przepisy ze składnikami przeciewrakowymi. Jest w książce pewna grupa niedostępnych u nas produktów lecz zamieniając je naszymi ... więcej

Przyjemne odchudzanie z "Kuchnią antyrakową"
Kuchnia antyrakowa to książka otwierająca oczy. Choć nie nastraja optymizmem fakt, że na nowotwory ma olbrzymi wpływ to, co jemy, to jednak świadomość tego faktu dzięki tej książce może skłonić nas do zmiany sposobu żywienia.
Wypróbowałam już dwa przepisy zawarte w książce ... więcej