Skarbnica wiedzy na temat żywienia maluchów.
Od początków wprowadzania stałych pokarmów u niemowlaków, po wspaniałe, pyszne i zdrowe potrawy dla małych dzieci. Rodzice znajdą tu nie tylko zasady wprowadzania pokarmów i przygotowywania dań dla dzieci, ale także wspaniałe przepisy z dokładnymi instrukcjami przygotowania i szczegółowe informacje o produktach. Dowiedzą się, jakie korzyści dla zdrowia niesie każdy produkt, od którego miesiąca życia można go podawać, jak należy go kupować i wybierać i jak przygotowywać, by maluszek czerpał z niego to, co najlepsze. Rodzicom najmłodszych dzieci z pewnością pomocne mogą być harmonogramy karmienia. Cenne są także odpowiedzi na często pojawiające się pytania i wątpliwości. To właściwie kompletne kompendium dotyczące żywienia najmłodszych dzieci. Książka warta zainteresowania każdego rodzica, któremu zależy na zdrowym i jednocześnie interesującym dla maluszka żywieniu
Karolina Kolczyńska
27.10.2010