Książka kucharska dla maluchów i niemowląt
Wszyscy wiemy, że gotowe produkty sprzedawane w sklepach niekoniecznie najlepiej służą naszym pociechom. A właściwa, zdrowa i urozmaicona dieta to podstawa prawidłowego rozwoju małego dziecka. Słynna angielska specjalistka od pielęgnacji małych dzieci Gina Ford podpowiada, jak pogodzić życie pełne obowiązków z wprowadzeniem zdrowego i wartościowego jedzenia dla dzieci. Przepisy, które przedstawia, można zrealizować prosto i w niedługim czasie, przygotowując potrawy odpowiadające dziecięcym upodobaniom smakowym i estetycznym, a jednocześnie takie, które przekażą im w odpowiednich proporcjach wszystkie składniki, niezbędne w tym kluczowym dla rozwoju okresie. Ponad 100 wspaniałych przepisów na potrawy, których chętnie spróbuje również reszta rodziny! Gina podpowiada również jak radzić sobie z dziećmi – „niejadkami”! Niezbędne dla każdej mamy! ... A może i taty?...
Barbara Janur
Ustanowić granice. Krótko i konkretnie o efektywnej dyscyplinie w wychowaniu dzieci
Książka kucharska Giny Ford - recenzja Moniki Badowskiej
Od 7-8 miesiąca Wystarcza na 1 litr Nadaje się do zamrożenia
odrobina (15g) masła bez dodatku soli 2 małe ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę ½ małego pora pokrojonego w kostkę lub 1 marchewka, obrana i pokrojona w kostkę 300ml wywaru z kurczaka lub z warzyw (strona 33) 900ml sosu pomidorowego (strona 194) 2 łyżki kremówki lub mleka pełnotłustego• Masło rozgrzej w dużym rondlu o grubym dnie, dodaj warzywa i smaż przez 5 minut. • Dodaj wywar i sos pomidorowy, zagotuj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut. Przetrzyj do uzyskania gładkiej konsystencji i jeszcze raz zagotuj. • Przestudź lekko i tuż przed podaniem dodaj śmietanę lub mleko.