Książka kucharska dla maluchów i niemowląt | Gina Ford | Wydawnictwo Esprit
Wydawnictwo Esprit
zapraszamy na zakupy!
Zamów książki o wartości co najmniej 70 zł a przesyłkę otrzymasz gratis!
Książka kucharska dla maluchów i niemowląt
niedostępna

powiadom mnie, kiedy pojawi się w sprzedaży
PRZEGLĄDAJ
Tłumaczenie:
Barbara Janur
EAN 9788360040485
ISBN: 978-83-60040-48-5
Format 165x235 mm, kreda, kolorowe ilustracje
Stron 224
Data wydania 2008-08-15
Oprawa broszurowa

Książka kucharska dla maluchów i niemowląt

Wszyscy wiemy, że gotowe produkty sprzedawane w sklepach niekoniecznie najlepiej służą naszym pociechom. A właściwa, zdrowa i urozmaicona dieta to podstawa prawidłowego rozwoju małego dziecka. Słynna angielska specjalistka od pielęgnacji małych dzieci Gina Ford podpowiada, jak pogodzić życie pełne obowiązków z wprowadzeniem zdrowego i wartościowego jedzenia dla dzieci. Przepisy, które przedstawia, można zrealizować prosto i w niedługim czasie, przygotowując potrawy odpowiadające dziecięcym upodobaniom smakowym i estetycznym, a jednocześnie takie, które przekażą im w odpowiednich proporcjach wszystkie składniki, niezbędne w tym kluczowym dla rozwoju okresie. Ponad 100 wspaniałych przepisów na potrawy, których chętnie spróbuje również reszta rodziny! Gina podpowiada również jak radzić sobie z dziećmi – „niejadkami”! Niezbędne dla każdej mamy! ... A może i taty?...

Prześlij tę publikację do:
Recenzje

Książka kucharska Giny Ford - recenzja Moniki Badowskiej

Gina Ford, brytyjskie guru w sprawach dziecięcych, proponuje rodzicom małych dzieci kilkadziestąt przepisów kulinarnych. Potrawy przygotowane wedle wskazówek Autorki zaspokoją potrzeby dziecięcego organizmu, dostarczą potrzebnych witamin, mikroelementów, wartości odżywczych. Oprócz tego ... więcej
Komentarze czytelników
Jeszcze nie ma żadnych komentarzy.


Dodaj swój komentarz
Patroni medialni
Fragment
Zupa krem z pomidorów

Od 7-8 miesiąca Wystarcza na 1 litr Nadaje się do zamrożenia

odrobina (15g) masła bez dodatku soli 2 małe ziemniaki, obrane i pokrojone w kostkę ½ małego pora pokrojonego w kostkę lub 1 marchewka, obrana i pokrojona w kostkę 300ml wywaru z kurczaka lub z warzyw (strona 33) 900ml sosu pomidorowego (strona 194) 2 łyżki kremówki lub mleka pełnotłustego

• Masło rozgrzej w dużym rondlu o grubym dnie, dodaj warzywa i smaż przez 5 minut. • Dodaj wywar i sos pomidorowy, zagotuj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 15 minut. Przetrzyj do uzyskania gładkiej konsystencji i jeszcze raz zagotuj. • Przestudź lekko i tuż przed podaniem dodaj śmietanę lub mleko.



Epikazapisz się do newslettera
facebook
esprit
Esprit Dystrybucja
ul. Przewóz 34
30-716 Kraków
 
tel. 12 267 05 69
tel. 12 264 37 09
tel. 12 264 37 19
Regulamin księgarni Polityka prywatności Ceny przesyłek Newsletter Kontakt