Dieta antycholesterolowa
111 przepisów na potrawy zwalczające zły cholesterol
Czym jest cholesterol? Jak zadbać o jego właściwy poziom w organizmie? Jakie są skutki złego odżywiania? Czy domowymi sposobami można uniknąć zdrowotnej katastrofy?
Od wielu lat dietetycy biją na alarm: popularne produkty po które wszyscy sięgamy, są złej jakości i zawierają coraz więcej cukru, tłuszczu i soli podstępnie niszczących nasze zdrowie. Powodują one nadwagę, nadciśnienie, miażdżycę i wiele innych bardzo niebezpiecznych schorzeń. Teraz, dzięki wskazówkom Sonji Carlsson, w prosty sposób możemy uniknąć tych zagrożeń i czerpać radość ze wspólnych rodzinnych posiłków!
„Dieta antycholesterolowa” to:
- 111 zróżnicowanych przepisów, które pokocha cała rodzina
- ogólne zasady, które pomogą obniżyć poziom złego cholesterolu w organizmie
- lista „dobrych” i „złych” produktów
- proste wskazówki, które radykalnie i trwale pozwolą zmienić domową dietę.
Sonja Carlsson jest znaną niemiecką dietetyczką i autorką popularnych książek dotyczących odchudzania, zdrowego trybu życia i rozmaitych diet.
Edyta Panek